Conflict

Internationaal Olympisch Comité zet India buitenspel

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) neemt aanvragen van India om sportevenementen te organiseren voorlopig niet in behandeling en heeft de internationale sportbonden opgeroepen om geen wedstrijden in het land te houden. Aanleiding is de weigering van India om twee pistoolschutters uit Pakistan toe te laten tot de wereldbeker in New Delhi. De Indiase overheid besloot de Pakistaanse sporters en hun coach geen visum te geven vanwege een voortdurend politiek conflict tussen de buurlanden. Het IOC heeft India buitenspel gezet totdat de overheid met de schriftelijke garantie komt dat sporters uit alle landen welkom zijn. In New Delhi zijn zogeheten quotumplaatsen te verdienen voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Dit houdt in dat schutters voor hun land een startbewijs kunnen binnenhalen. (ANP)