Wielrennen

Jakobsen wint rit in Algarve, Wellens in Ruta del Sol

Fabio Jakobsen heeft de eerste etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. De Nederlander van Deceuninck-Quickstep won in Lagos de sprint van een uitgedund peloton. Jakobsen (22) passeerde de Fransman Arnaud Démare in de laatste meters van de etappe die van start was gegaan in Portimão. De Duitser Pascal Ackermann sprintte naar de derde plaats. Jakobsen begint donderdag in de leiderstrui aan de tweede etappe. Dylan Groenewegen kon zich niet met de sprint bemoeien. De tweevoudig ritwinnaar in de Tour werd opgehouden door een valpartij zo’n zeven kilometer voor de finish. De eerste etappe van de Ruta del Sol werd gewonnen door Tim Wellens. De Belg won de sprint na een steile slotklim voor de Deen Jakob Fuglsang en de Spanjaard Ion Izagirre. Steven Kruijswijk eindigde als vijfde. (ANP)