Voetbal

Cardiff City betaalt Nantes eerste deel transfersom Sala

Cardiff City betaalt voor 27 februari de eerste 6 miljoen euro van de transfersom voor de verongelukte voetballer Emiliano Sala aan Nantes FC. Dat meldde de Britse krant The Guardian woensdagavond op de website. Nantes wilde eigenlijk woensdag al het eerste deel van de totale transfersom van 20 miljoen euro ontvangen. De Franse club dreigde naar de FIFA te stappen als Cardiff City niet op tijd zou betalen. Beide clubs hebben elkaar alsnog gevonden. De club uit Wales wil eerst de resultaten afwachten van het onderzoek van de AAIB, het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken. Mocht het onderzoek uitwijzen dat het kleine vliegtuigje geen vergunning had om passagiers op commerciële basis te vervoeren, dan overweegt Cardiff City degenen die de vlucht hebben geregeld aansprakelijk te stellen. (ANP)