Thuiskok

Zwarte-rijstpudding brûlée

Een traktatie op het kruispunt van twee van de lekkerste desserts: crème brûlée en rijstpudding. Palmsuiker vindt u in de toko. Mocht u die niet vinden of hebben, dan kunt u bruine basterdsuiker gebruiken. En als u geen keukenbrander heeft: zet de oven op de grillstand en zet de vormpjes daar kort onder tot de suiker gekaramelliseerd is.

Breng de rijst en het water in een middelgrote sauspan op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, doe een goed sluitend deksel op de pan en kook achttien tot twintig minuten of tot de rijst bijna gaar is en het meeste water is opgenomen. Voeg de kokosroom en palmsuiker toe. Laat met het deksel op de pan nog tien tot twaalf minuten koken of tot de massa is ingedikt en de rijst zacht is. Verdeel over zes dessertkommen van 250 ml. Bestrooi met kristalsuiker en karamelliseer de bovenkanten met een kleine keukenbrander. Laat drie tot vier minuten staan of tot de suiker hard is.

Schep er bolletjes ijs op en serveer.