Minister Curaçao stapt op vanwege strafrechtelijk onderzoek

Voordat Martina minister werd, was hij topman bij verzekeringsbedrijf Guardian. Hij zou onvoldoende afstand hebben gedaan van zijn aandelen in het bedrijf.

Het kabinet van Curaçao. Steven Martina staat rechts onderaan.
Het kabinet van Curaçao. Steven Martina staat rechts onderaan. Foto Prince Victor/ANP

Steven Martina, de minister van Economische Ontwikkeling op het eiland Curaçao heeft donderdag onverwacht zijn ontslag ingediend. Hij vertrekt vanwege een stafrechtelijk onderzoek naar hem. Dat maakte hij bekend tijdens een persconferentie.

Voordat Martina minister werd, was hij topman bij het verzekeringsbedrijf Guardian. Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen, omdat hij, tegen de regels in, onvoldoende afstand zou hebben gedaan van zijn aandelen in het bedrijf toen hij in 2017 minister werd.

Martina ontkent iets verkeerds te hebben gedaan, maar stapt op zodat het OM in alle rust onderzoek kan doen. In een verklaring op zijn Facebookpagina laat hij weten zich “van geen kwaad bewust te zijn” en is hij “zeker niet aan enig strafbaar feit schuldig”.

Martina is de zoon van oud-premier Don Martina van de Nederlandse Antillen.