Eredivisie

PSV en PEC Zwolle boos op KNVB na uitstel Ajax - PEC

PSV en PEC Zwolle zijn boos op de KNVB, omdat de voetbalbond de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle heeft verplaatst van 2 naar 13 maart. De KNVB doet dit om de Amsterdammers meer rust te gunnen in aanloop naar de return in de Champions League tegen Real Madrid op 5 maart. „Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee”, zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen. Oostenrijk kan Nederland nog passeren, en dan plaatst de kampioen van 2020 zich niet rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. Koploper PSV zegt „totaal en onaangenaam verrast” te zijn en heeft bezwaar aangetekend. PEC Zwolle overweegt een rechtszaak aan te spannen. (ANP)