Champions League

Tiental Manchester City wint in slotfase van Schalke 04

Manchester City heeft de eerste wedstrijd van de achtste finale van de Champions League met 3-2 bij Schalke 04 gewonnen. De nummer veertien van Duitsland leek lang op weg naar de zege, dankzij twee strafschoppen van Nabil Bentaleb, waarmee de vroege Engelse openingstreffer van Sergio Agüero ongedaan werd gemaakt. Twintig minuten voor tijd kreeg City-verdediger Otamendi zijn tweede gele kaart, maar door doelpunten in de laatste vijf minuten van Leroy Sané en Raheem Sterling won de Engelse koploper alsnog. Atlético Madrid versloeg Juventus met 2-0. Verdedigers José María Giménez en Diego Godín maakten in het laatste kwartier de doelpunten voor de Spanjaarden, waarvan kort daarvoor een goal werd afgekeurd na inmenging van de VAR. De returns worden gespeeld op dinsdag 12 maart. (NRC)