Brillen

GrandVision koopt optiekketen van warenhuis El Corte Inglés

Amper drie weken na de overname van internetbrillenwinkel Charlie Temple heeft het Nederlandse GrandVision opnieuw een aankoop gedaan. Het concern wordt eigenaar van Óptica2000, een Spaanse keten met meer dan honderd vestigingen. Veel van de winkels van Óptica2000 bevinden zich in de grote warenhuizen van El Corte Inglés, de grootste warenhuisketen van Europa. Als de overname is afgerond, zal GrandVision die locaties grondig vernieuwen, zo kondigden beide bedrijven woensdag aan. In warenhuizen waar nog geen brillenwinkel zit, wordt GrandVision ‘voorkeursverkoper’. Op dit moment is het Nederlandse bedrijf al in Spanje actief met de keten MasVision, dat een kleine 260 vestigingen heeft. Hoeveel voor Óptica2000 is betaald, is niet bekendgemaakt. (NRC)