Billboard Hot 100

Ariana Grande met drie nummers bovenaan belangrijkste hitlijst

Voor het eerst in 55 jaar prijken maar liefst drie nummers van dezelfde artiest bovenaan de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst van de VS. Ariana Grande (25) schrijft geschiedenis door met de nummers ‘7 Rings’, ‘Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored’, en ‘Thank U, Next’ de lijst, samengesteld door het muziekblad Billboard Magazine, aan te voeren. De eerste en laatste keer dat dit gebeurde was toen The Beatles in 1964 voor acht weken bovenaan stonden met ‘I Want to Hold Your Hand’, ‘She Loves You’ en ‘Can’t Buy Me Love’. Bovendien staat ze met 11 van haar nummers in de top 40 van de lijst – een record voor een vrouwelijke artiest. In 2017 werd tijdens een concert van Ariana Grande in Manchester een zelfmoordaanslag gepleegd waarbij 22 doden en honderden gewonden vielen. (NRC)