Visserij

Pulsvisvloot wordt mogelijk sneller dan verwacht gereduceerd

Veel meer Nederlandse vissers dreigen op korte termijn hun vergunning voor pulsvissen te verliezen dan eerder is aangenomen. Toen de Europese Unie vorige week besloot deze vorm van elektrisch vissen te verbieden, leek de helft van de 84 Nederlands pulsvissers nog tot 2021 te mogen doorgaan. Maar minister Carola Schouten (Visserij, ChristenUnie) zegt nu dat hier nog veel onzekerheid over bestaat. Zij schrijft dinsdag aan de Tweede Kamer dat het „niet helder” is welke overgangsperiodes er voor welke vissers worden gehanteerd. Misschien moeten veel meer pulsvissers op korte termijn stoppen dan de 42 wier vergunningen dit jaar aflopen. Mogelijk mogen nog maar tien of twintig kotters tot 2021 blijven pulsvissen. Er mogen geen nieuwe vergunningen voor pulsvissen worden verstrekt. (NRC)