Thuiskok

Madeleines met lavendel

Een hedendaagse variatie op de eeuwige klassieker. De lavendel kunt u vinden in natuurwinkels en gespecialiseerde drogisterijen. Laat dit recept u zeker inspireren tot meer interpretaties op het zachte cakeje. Zo heb ik al eens een pittige madeleine geproefd die lekker natintelde op de tong.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf voor de lavendelsuiker de suiker en lavendel in een middelgrote kom tussen je vingertoppen om ze te mengen. Zet apart. Vet twaalf madeleinevormpjes van 30 ml licht in. Klop de bloem, het bakpoeder, de suiker, lavendel, eieren, boter, honing en vanille in een grote kom tot een glad beslag.

Schep in de vormpjes en zet acht tot tien minuten in de oven of tot de madeleines gerezen en goudbruin zijn. Haal uit de vormpjes, leg ze nog warm in de kom lavendelsuiker en schep voorzichtig om, zodat ze rondom bedekt zijn. Leg op taartroosters om af te koelen en dien op.