Rotterdam

In vuilniszak ontsnapte gevangene per toeval opgepakt

De politie heeft maandag per toeval de 26-jarige gevangene opgepakt die in december vorig jaar uit de Rotterdamse gevangenis De Schie ontsnapte. De man had zich tijdens zijn ontsnapping verstopt in een blauwe vuilniszak en werd naar buiten gesmokkeld door een gevangene die net op vrije voeten kwam. Agenten herkenden de ontsnapte gevangene toen ze aan het posten waren bij een bedrijf in Rotterdam. Zijn foto was onder alle agenten verspreid. De man zat vast vanwege diefstal en moest nog tot eind 2019 zijn gevangenisstraf uitzitten. De persoon die hem hielp te ontsnappen is in januari al aangehouden. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximaal vier jaar, de ontsnapte gevangene krijgt geen extra gevangenisstraf opgelegd. Alleen het helpen bij een ontsnapping is strafbaar. (NRC)