VS

Bernie Sanders (77) stelt zich weer kandidaat voor de presidentsverkiezingen (van 2020)

epa07332389 Senator Bernie Sanders (I-VT), speaks during a press conference on Capitol Hill to announce the reintroduction of a resolution to end US support for the Saudi-led war in Yemen. in Washington, DC, USA, 30 January 2019. EPA/PETE MAROVICH
epa07332389 Senator Bernie Sanders (I-VT), speaks during a press conference on Capitol Hill to announce the reintroduction of a resolution to end US support for the Saudi-led war in Yemen. in Washington, DC, USA, 30 January 2019. EPA/PETE MAROVICH PETE MAROVICH

Hij is 79 tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Toch stelde de onafhankelijke senator Bernie Sanders zich dinsdag wederom kandidaat. In 2015-2016 verloor hij de Democratische nominatie van Hillary Clinton. De senator uit Vermont bleek met zijn linkse ideeën een enthousiaste aanhang van vooral jonge mensen te kunnen trekken. Op zijn campagne volgde een ruk naar links in de Democratische partij. Sanders trok in 2016 in totaal 13 miljoen stemmen. Hij maakte publiekelijk excuses nadat verhalen opdoken over seksuele intimidatie van vrouwen in zijn campagnestaf. Door zijn statuur en naamsbekendheid geldt Sanders als de kansrijkste kandidaat voor de Democratische nominatie. naam die rondzoemt is die van een zwaargewicht uit de centrum-vleugel van de Democraten: ex-vice-president Joe Biden (76) zou zijn kandidatuur nog overwegen. (NRC)