Onderaanneming

PostNL en TempoTeam stoppen met contracting van personeel

PostNL stopt met inzetten van personeel via onderaannemers in zijn pakketsorteercentra. Naast vaste medewerkers zullen er straks alleen nog uitzendkrachten werken, zo is dinsdag bekendgemaakt. Uiterlijk volgend jaar moeten alle sorteercentra vrij zijn van mensen die via ‘contracting’ worden ingehuurd. Het besluit volgt op protest van de FNV, die stelde dat PostNL via contracting-partijen pakketsorteerders onderbetaalde. De vakbond dreigde met juridische stappen. Uitzendbureau Tempo Team, een van de contractors, zegt de praktijk in de loop van dit jaar te stoppen. Op de constructie was brede kritiek. Bedrijven zouden miljoenen verdienen door cao-werknemers te ontslaan om hen via contracting goedkoper in te huren. De FNV reageert verheugd op de stap van PostNL en Tempo-Team. (ANP)