Blokkade

Venezuela sluit zeegrens met Aruba, Curaçao en Bonaire

Venezuela heeft de zeegrens gesloten met Aruba, Curaçao en Bonaire. Een leidinggevende van de Venezolaanse marine heeft dat dinsdag gezegd tegen persbureau Reuters. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat de luchthaven van Curaçao doorvoerhaven zou worden voor hulpgoederen naar Venezuela. Schepen en vliegtuigen uit de Antillen worden tegengehouden, aldus de Venezolaanse marine. President Maduro, die ontkent dat zijn land in crisis verkeert, is tegen buitenlandse hulp. Ook goederen vanuit Colombia en de VS mogen het land niet in. Maduro accepteerde wel hulp uit Moskou, dat hem steunt. In een verklaring aan deze krant bevestigt Curaçao de sluiting van de grens. Het benadrukt dat ze „geen enkele humanitaire hulp aan het land forceert, alleen desgewenst hub kan zijn”. (NRC)