Verhalenbundel

Maria Vlaar wint J.M.A. Biesheuvelprijs met ‘Diepe aarde’

Schrijfster Maria Vlaar heeft maandag de vijfde J.M.A. Biesheuvelprijs gewonnen met haar bundel Diepe aarde. De bundel bevat „verhalen vol melancholie”, zo oordeelde de jury. Andere genomineerden waren Merijn de Boer met De geur van miljoenen en Gamal Fouad met De voorhuidenverzamelaar. Diepe aarde is het debuut van Vlaar (1964). De verhalen draaien om gemis, in allerlei vormen. Zo gaat een verhaal over een vrouw die haar kinderen mist, een wetenschapper die het geloof in zijn theorie verloren is en een dode die zijn liefste niet meer bij zich heeft. De schrijfster heeft met de prijs 7.683,44 euro gewonnen, een bedrag dat bij elkaar is gebracht via crowdfunding. De J.M.A. Biesheuvelprijs wordt sinds 2015 jaarlijks uitgereikt aan de schrijver van de beste verhalenbundel. (NRC)