Thuiskok

Chocoladecookies

Dit is een recept voor vijftien grote koekjes, als u liever een kleiner formaat wilt, kunt u koekjes rollen van twee eetlepels deeg in plaats van vier. De kleine koekjes hebben ongeveer 14-16 minuten in de oven nodig.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier. Doe de boter en beide suikers in de mengkom van een keukenmachine en klop op de middelste stand 6–8 minuten of tot je een zanderige textuur hebt. Voeg het ei, de eidooier en de vanille toe en klop twee minuten op de hoogste stand of tot je een bleke, romige massa hebt. Meng het bakpoeder, natriumbicarbonaat en water in een kleine kom. Voeg het bakpoedermengsel, de bloem, het melkpoeder en zout toe aan het botermengsel en klop op de laagste stand tot alles gemengd is. Voeg de chocolade en pecannoten toe en spatel erdoor.

Maak nu, in porties, 15 cookies. Rol steeds balletjes van elk 4 eetlepels deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaten. Zet twintig minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat tien minuten afkoelen op de plaat, leg dan op taartroosters en laat verder afkoelen. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.