Justitie

Twee kopstukken Caloh Wagoh verdacht van nog een liquidatie

Justitie verdenkt de criminelen Greg R. (70) en Delano R. (48) van betrokkenheid bij nog een moord in het criminele circuit. Na verklaringen van een kroongetuige linkt het Openbaar Ministerie (OM) de twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh aan een liquidatie in Rotterdam. De opdrachtgever van de moord op de eigenaar van een autoverhuurbedrijf uit Barendrecht zou de twee daarbij hebben betrokken. Hoe dat precies ging en welke rol het duo gespeeld zou hebben, kon een woordvoerder van het OM maandag niet zeggen. Wie opdracht gaf voor de moord evenmin. Greg R. en Delano R. zijn in november vorig jaar aangehouden bij een politieactie tegen Caloh Wagoh, in de ogen van justitie een criminele organisatie. Het OM verdenkt de twee ook van betrokkenheid bij een liquidatie in Breukelen. (NRC)