Luchtbrug

VS verzoeken Curaçao om hulp bij humanitaire operatie Venezuela

De VS hebben dit weekend Curaçao gevraagd om de luchthaven van Willemstad te mogen gebruiken als logistiek verzamelpunt voor hulp aan Venezuela. Volgens de Curaçaose autoriteiten gaat het om voedsel, medicijnen, water en andere noodzakelijke hulpgoederen. De regering van Curaçao laat weten dat hulporganisaties zelf „zorgdragen voor het transport en de distributie […] naar en binnen Venezuela”. Dit zou alleen kunnen plaatsvinden „zonder conflictsituaties rond de humanitaire hulp”. Curaçao zal „zich absoluut niet bemoeien met de politieke situatie in een buurland”. Venezuela heeft onder meer te kampen met grote tekorten aan voedsel en medicijnen. President Maduro weigert tot nu toe buitenlandse humanitaire steun. (NRC)