Gaslek was vermoedelijk oorzaak voor explosie Den Haag

Drie appartementen raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden gesloopt. Bij de explosie vielen tien gewonden.

Het pand aan de Jan van der Heijdenstraat.
Het pand aan de Jan van der Heijdenstraat. Foto Freek van den Bergh/ANP

De explosie waardoor eind januari een pand instortte in Den Haag is vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek. Dat meldt de Haagse politie maandag. Uit onderzoek is gebleken dat de ontploffing waarschijnlijk niet opzettelijk is veroorzaakt.

Op 27 januari vond een forse explosie plaats in een pand in de Haagse Jan van der Heijdenstraat, dat vervolgens instortte. Zeker vier personen raakten bedolven onder het puin. Er vielen tien gewonden, één man ligt volgens persbureau ANP nog steeds in het ziekenhuis.

Lees ook: Bewoners voorlopig niet naar huis na explosie Den Haag

Na de explosie werden 44 woningen ontruimd in de straat en twee nabijgelegen straten. Drie panden raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden gesloopt. Burgemeester Pauline Krikke noemde het incident “verschrikkelijk” en zei dat “de impact van de klap enorm” was.

De politie doet, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, verder onderzoek naar de toedracht van het incident. Tot het onderzoek is afgerond, kan zij geen extra informatie geven.