WK Skiën

Noor Kristoffersen onttroont Hirscher op reuzenslalom

De Noorse skiër Henrik Kristoffersen is vrijdagavond in de Zweedse plaats Åre wereldkampioen geworden op de reuzenslalom. Kristoffersen versloeg in de tweede run de Fransman Alexis Pinturault, die in de eerste run de snelste was geweest, en de Oostenrijker Marcel Hirscher. Hirscher, zoon van een Nederlandse moeder, werd onttroond door Kristoffersen, maar pakte uiteindelijk wel het zilver. Hirscher klaagde vooraf over griepverschijnselen. De 24-jarige Kristoffersen had sinds 2015 geen wedstrijd meer gewonnen op dit onderdeel. Tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang, een jaar geleden, veroverde de Noor de zilveren medaille, achter Hirscher. Pinturault werd destijds ook derde. Over twee runs in Åre bleef Kristoffersen Hirscher uiteindelijk twee tienden van een seconde voor. (NRC)