Leasen

150.000 automobilisten leasen privé, bijna helft meer dan 2017

Eind vorig jaar leasten 150.000 particulieren in Nederland hun privéauto. Het aantal is met bijna de helft toegenomen ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). In totaal reden er in december 1 miljoen leaseauto’s in Nederland.

Volgens cijfers van de VNA werd ongeveer 53 procent van de nieuw verkochte personenauto’s verkocht als lease. Bij bestelauto’s was het om en nabij de helft. Het aantal elektrische leaseauto’s doet nog onder aan de voertuigen die op benzine rijden. Vooral het aantal mensen dat least voor privégebruik nam toe: met 45,6 procent. Het aantal personenauto’s dat voor zakelijke lease wordt gebruikt, groeide met 13 procent. (NRC)