India

Meer dan 40 veiligheidsagenten gedood door bomauto in Kashmir

Bij een zelfmoordaanslag in het Indiase gedeelte van Kashmir zijn donderdag ruim 40 veiligheidsagenten om het leven gekomen en zeker twintig gewonden gevallen. Een auto vol explosieven reed in op een konvooi van een speciale gewapende divisie van de Indiase politie. Het is de grootste aanslag van de afgelopen twee decennia in het gebied. In september 2016 kwamen bij een aanslag op een legerkamp 19 Indiase soldaten om. De regio ten noorden van India en Pakistan wordt door beide landen geclaimd. De Indiase premier Modi heeft de „lafhartige” aanslag, in de buurt van Srinagar, veroordeeld. De uit Pakistan afkomstige militante groepering Jaish-e-Mohammad heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Zij strijdt voor onafhankelijkheid van de regio waar voornamelijk moslims wonen. (NRC)