In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Een Amerikaanse marinesoldaat drinkt slangenbloed tijdens een training in de Thaise jungle. Op 14 februari vond de jaarlijkse 'Cobra Gold' plaats, een grote militaire oefening in Azië van het Amerikaanse en Thaise leger.
Foto Lilian Suwanrumpha/AFP
Bij het Tafawa Balea-plein in Lagos houdt de politie een man aan. Op 12 februari hield de democratische oppositiepartij (PDP) een verkiezingsbijeenkomst in aanloop naar de presidentsverkiezingen zaterdag. De race zal gaan tussen zittend president Muhammadu Buhari (75) en Atiku Abubakar (72).
Foto Luis Tato/AFP
2019 is het Chinese jaar van het varken. Het Chinees Nieuwjaar wordt vijftien dagen lang gevierd in de eerste maand van de Chinese kalender. Na elf dagen Lentefeest volgt het Lantaarnfeest van vier dagen. Op de achtste dag van het nieuwjaarsfeest vinden er varkensslachtwedstrijden plaats.
Foto Stringer/Reuters
Een gemaskerde demonstrant tijdens rellen in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. Al ruim een week zijn er rellen in Haïti, waarbij tot dusverre 9 doden vielen. De volkswoede is gericht op de regering van president Moïse, die geld uit een noodfonds zou hebben verduisterd. Het fonds diende voor de wederopbouw na de aardbeving in 2010 waarbij honderdduizenden doden vielen.
Foto Hector Retamal/AFP
Twee Franse vrouwen die een van de laatste kleine bezette gebieden door Islamitische Staat zijn ontvlucht, zaten samen met elf andere buitenlanders vast in een vrachtwagen. Ze werden tegengehouden door Irakese jihadisten.
Foto Fadel Senna/AFP
Melkboeren van het Italiaanse eiland Sardinië protesteren tegen de lage melkprijzen. Ze gooien melkbussen leeg op de straten en blokkeren wegen omdat ze in plaats van 70 cent maar 60 cent per liter ontvangen. Ook eisen ze meer controle op de import van melk en bescherming van de Beschermde Oorsprongsbenaming, een Europese certificering die de herkomst van de melk garandeert.
Foto Francesco Pinna/EPA
De Franse tattoo-artiest Tin-Tin poseerde afgelopen week tijdens een fotosessie in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.
Foto Joel Saget/AFP
Bezoekers aan het White Sands National Monument in het Amerikaanse Alamogordo, New Mexico, lopen door de duinen tijdens een regenbui. Het natuurpark ligt in de Chihuahuan Woestijn en staat bekend om zijn uitgestrekte zandduinen.
Foto Eric Gay/AP
De Venezolaanse Daniela Olmos, directeur en oprichter van de Kapuy Foundation, laat een foto zien van de vijfjarige Jaiser Rodriguez, vlak voor zijn behandeling in een kliniek. Venezuela is verwikkeld in een uitzichtloze economische en humanitaire crisis door de daling van de olieprijzen, toenemende corruptie en het economisch wanbeleid van de regering-Maduro. Het land, ooit een van de welvarendste naties van Zuid-Amerika, heeft te maken met hyperinflatie en de bevolking lijdt honger. 90 procent van de Venezolanen leeft onder de armoedegrens.
Foto Yuri Cortez/AFP
De politie in Haïti probeert een man te arresteren die een winkel heeft geplunderd tijdens de rellen in de hoofdstad Port-au-Prince op 12 februari.
Foto Hector Retamal/AFP
Een Cambodjaanse vrouw roeit haar boot vol groente voort op een meer buiten de hoofdstad Phnom Penh. De BBC Media Action, een ontwikkelingsorganisatie van de Britse nieuwszender, lanceerde onlangs een project om boeren wereldwijd beter voor te lichten over klimaatverandering en hoe zij zich daar op kunnen voorbereiden.
Foto Mak Remissa/EPA
Bezoekers op het eiland Jeju in Zuid-Korea lopen door een veld met raapzaad.
Foto Yonhap/EPA
Een man loopt op een lange weg van plastic afval in de stad Lagos, in het zuidwesten van Nigeria. Het afval in de wijk Mosafejo is daar gedumpt om het land later te kunnen gebruiken voor woningbouw.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP