Gaming

Gameproducent Call of Duty schrapt 800 banen

Gamegigant Activision Blizzard schrapt bijna 800 banen, 8 procent van het totaal, na een jaar waarin het bedrijf „de sterkste financiële resultaten in onze geschiedenis” boekte. De klappen vallen onder werknemers die niet zelf games maken, maar spelers begeleiden of evenementen organiseren. Het bedrijf, dat games maakt als Call of Duty en Candy Crush, zou ondanks de hoge omzet niet zoveel winst geboekt hebben als verwacht, zei topman Bobby Kotick tegen investeerders. Vooral de inkomsten van de tak van het bedrijf dat zich bezighoudt met competitieve e-sportgames vielen tegen. Afgelopen jaar verliet de populaire gamemaker Bungie de uitgever. Andere gamegiganten, zoals Electronic Arts, zagen ook teleurstellende verkopen, vooral in het belangrijke vierde kwartaal van 2018. (NRC)