Recensie

Recensie Muziek

Wiz Khalifa en Curren$y gaan terug in de tijd

Wiz Khalifa en Curren$y maakten het afgelopen decennium beiden furore met stonerrap. Tien jaar geleden brachten ze, na elkaar ontmoet te hebben via MySpace, samen hun mixtape How Fly uit. Daarna verschenen ze nog wel op elkaars projecten maar een vervolg bleef uit. Nu is er 2009. Wiz Khalifa nestelde zichzelf in de mainstream, terwijl Curren$y in de underground bleef opereren. Op 2009 zijn ze gelijkwaardig. Een jaren tachtig-drumloop (‘Garage Talk’), westcoast synths (‘Getting Loose’), trage psychedelische samples (‘Stoned Gentleman’); de rappers vieren hun succes op beats waarop ze normaliter niet zouden rappen, maar zijn zelfverzekerd genoeg om alles uit te proberen.

Wiz Khalifa is op zijn best als hij schommelt tussen een energieke performance en niet gespeelde relaxtheid, terwijl Curren$y al overtuigt met zijn monotoon gebrachte observaties. Rappend doen ze weinig nieuws, maar de onderlinge chemie tilt 2009 naar een ruime voldoende.