Pizza Ferdinando

Deze pizza komt uit Napels en wordt al sinds 1782 gemaakt.

Als het deeg in de koeling ligt, haal je bolletje dan 60 tot 90 minuten voor je gaat bakken uit de koelkast. Leg je pizzasteen op het bovenste rekje in de oven en verwarm je oven zo’n 45 minuten voor op 290 graden. Snij de knoflook in flinterdunne plakjes en leg deze in een kommetje. Doe er net genoeg olijfolie bij om de plakjes knoflook te bedekken.

Bestrooi je werkblad lichtjes met wat bloem. Leg je pizzaschep klaar en doe ook hier wat bloem op. Zet de grill aan, 10 minuten voor je de pizza in de oven legt. Leg je bolletje deeg op het met bloem bestoven werkblad. Draai het om zodat beide kanten lichtjes met bloem bedekt zijn. Rek het deeg met je handen en vuisten op tot de afmetingen van een pizza. Leg je pizzabodem op je pizzaschep en haal eventuele kreukels en knikjes uit het deeg. Sprenkel ongeveer 20 gram olijfolie over de bodem. Verdeel de knoflook, oregano en een klein beetje zout naar smaak gelijkmatig over de pizza.

Zet de grill uit en leg je pizza op de pizzasteen in je oven. Laat de pizza ongeveer 5 minuten bakken tot de korst goudbruin kleurt. De kleur van de knoflook (lichtbruin) bepaalt wanneer de pizza klaar is. Haal de pizza uit de oven en strooi er de geraspte kaas over en voeg nog een beetje olijfolie toe.