In beeld

Nigeria vlak voor de presidentsverkiezingen

In Nigeria wordt zaterdag een nieuwe president gekozen. De belangrijkste uitdager van zittend president Muhammadu Buhari (75) is Atiku Abubakar (72). Beide mannen zijn geen vreemde aan de top van het West-Afrikaanse land. Buhari leidde het land begin jaren tachtig na een militaire coup en Abubakar was van 1999 tot 2007 vicepresident. De verwachting is dat het spannende verkiezingen worden.
Aanhangers van presidentskandidaat Atiku Abubakar van oppositiepartij People’s Democratic Party (PDP) bij een bijeenkomst in het centrum van Lagos. Abubakar wordt gezien als de belangrijkste tegenkandidaat van zittend president Muhammadu Buhari. Abubakar was vicepresident van Nigeria van 1999 tot 2007.
Foto Luis Tato/AFP
De zittende president Buhari begroet zijn aanhangers bij een campagnebijeenkomst met een nieuwe bezem, het symbool van zijn partij All Progressives Congress (APC).
Foto Presidency/Handout via Reuters
Analisten verwachten een spannende strijd tussen Buhari en Abubakar; de uitslag valt moeilijk te voorspellen. Zaterdag wordt ook een nieuw parlement gekozen.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP
Aanhangers van Abubakar zitten in vol ornaat bij een campagnebijeenkomst. Het is de vierde verkiezingscampagne voor de 72-jarige Abubakar.
Foto Sunday Alamba/AP
'Power to the people' is nog net te lezen op de sjaal van een man die promotiemateriaal verkoopt bij Tafawa Balewa Square, waar oppositiepartij PDP een bijeenkomst houdt.
Foto Luis Tato/AFP
PDP-aanhangers verzamelen bij de verkiezingsbijeenkomst bij Tafawa Balewa Square in Lagos, de grootste stad van het West-Afrikaanse land.
Foto Luis Tato/AFP
Politiemannen arresteren een jongen die wordt verdacht van diefstal, bij het Tafawa Balewa Square, waar de PDP een campagnebijeenkomst houdt.
Foto Luis Tato/AFP
Nigeria is een van de dichtstbevolkte landen in Afrika. Naast dit huis in de buurt Mosafejo in Lagos wordt met plastic afval geprobeerd water tegen te houden, zodat het land kan worden gebruikt om huizen op te bouwen.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP
In dezelfde buurt verwijdert een man slib uit een sloot, om het drainagesysteem beter te laten functioneren.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP
Aanhangers van Abubakar rennen weg voor veiligheidstroepen, omdat ze gevochten zouden hebben bij een campagnebijeenkomst van de PDP.
Foto Stefan Heunis/AFP
De verkiezingscampagne beperkt zich niet tot partijbijeenkomsten. Op dozen voor voedseldonatie staan de gezichten van de zittende president Buhari en zijn vicepresident Yemi Osinbajo.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP