Recensie

Recensie Muziek

Gelegenheidsduo troost en dreigt

Komt een man knetterhigh van de paddo’s een studio binnenlopen waar een muzikante zit te worstelen met de tekst van een nieuw nummer. Compleet van het pad begint hij hardop te prevelen… en schrijft een prachtig couplet.

Zo ontstond ‘Chesapeake’, het eerste nummer van gelegenheidsduo Better Oblivion Community Center. Conor Oberst (38) is behalve paddo-consument ook bekend als zanger bij indierockers Bright Eyes en punkers Desaparecidos. Phoebe Bridgers (24) brak door met folkballades op haar prachtdebuut Stranger in the Alps (2017).

Als Better Oblivion Community Center halen de twee het beste in elkaar boven. Hun stemmen mengen perfect tot een droefdonkere cocktail van ijzige snikken (Oberst) en dromerige engelenzang (Bridgers). Dat klinkt soms troostend, dan weer dreigend, maar gelukkig nooit glad of gelikt.