Recensie

Recensie Film

Filmoverzicht: Liefde en racisme in ‘If Beale Street Could Talk’, tenenkrommend ‘Verliefd op Cuba’

Recensies Naar de film deze week? ‘If Beale Street Could Talk’ is een sociale schets vermomd als liefdesgeschiedenis. In ‘Verliefd op Cuba’ wordt slappe romantiek uit toeristenfolders gebracht als authentiek levensgevoel.

 • ●●●●

  If Beale Street Could Talk: Drama

  ‘If Beale Street Could Talk’ is zowel een sociale schets vermomd als liefdesgeschiedenis, als een liefdesverhaal in de schaduw van zijn tijd. Lees de recensie: ‘If Beale Street Could Talk’ is bescheidener én ambitieuzer dan ‘Moonlight’

  Regie: Barry Jenkins. Met: KiKi Layne, Stephan James, Regina King. In: 37 bioscopen

 • ●●●●●

  Alita: Battle Angel: Sciencefiction

  ‘Alita: Battle Angel’ voelt als een dystopie in tienertaal. De film speelt zich af in een metropool vol misfits en criminelen en bevat zwijmelmomenten tussen tienercyborg Alita en Hugo. Lees de recensie: ‘Alita: Battle Angel’: visueel fraai, maar weinig diepgang

  Regie: Robert Rodriguez. Met: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jackie Earle Haley, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Keean Johnson. In: 134 bioscopen

 • ●●●●●

  Doubles vies: Drama

  Een uitgever wordt door zijn jonge medewerkster gedwongen tot nadenken over e-books en andere digitale strategieën. In de kern gaat ‘Doubles vies’ over iemand die moet bepalen voor welke waardes hij staat. Lees de recensie: Een gedegen essay, geen pakkende cinema

  Regie: Olivier Assayas. Met: Guillaume Canet, Juliette Binoche, Christa Théret, Vincent Macaigne. In: 25 bioscopen

 • ●●●●

  Goede Buren: Documentaire

  Filmmaker Stella van Voorst van Beest liep voor de documentaire ‘Goede Buren’ mee met twee vrijwilligers die in de Rotterdamse wijk IJsselmonde eenzame ouderen bezoeken. De kordate bemoeizucht van Ada en Wilma is nuttig en aandoenlijk. Lees de recensie: Ada en Wilma schudt je niet zomaar af

  Regie: Stella van Voorst van Beest. In: 19 bioscopen

 • ●●●●●

  Continuer: Arthouse

  De films van de Belgische regisseur Joachim Lafosse zijn bijna een genre op zich, vaak gefocust op familierelaties. ‘Continuer’ boeit, maar blijft aan de keurige kant. Lees de recensie: Landschap derde personage in melodrama ‘Continuer’

  Regie: Joachim Lafosse. Met: Virginie Efira, Kacey Mottet Klein, Diego Martín. In: 12 bioscopen

 • ●●●●●

  Corgi: Animatie

  De favoriete hond van de Britse koningin Elizabeth werkt zich in de nesten en moet zijn weg terugvinden naar het paleis. ‘Corgi’ is niet onaardig, maar die stereotypen hadden niet gehoeven. Lees de recensie: ‘Corgi’: Belgische animatie vol karikaturen

  Regie: Ben Stassen. Met de stemmen van Buddy Vedder, Bridget Maasland, Freek Vonk. In: 184 bioscopen

 • ●●●●●

  Verliefd op Cuba: Romkom

  In ‘Verliefd op Cuba’ wordt slappe romantiek uit toeristenfolders met ondergaande zonnen gebracht als authentiek levensgevoel. Lees de recensie: ‘Verliefd op Cuba’ is neerbuigend en tenenkrommend

  Regie: Johan Nijenhuis. Met: Susan Visser, Abbey Hoes, Jan Kooijman, Rolf Sanchez. In: 121 bioscopen