Campagne

Klimaatspijbelaars in het Torentje

Foto David van Dam

Het klimaat is voorlopig hét onderwerp van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Dat speelde misschien wel een beetje mee bij de bijzondere uitnodiging die de jonge actievoerders van Youth for Climate kregen: ze mochten dinsdagavond naar het ministerie van Algemene Zaken voor een gesprek met premier Rutte en minister Wiebes (Klimaat, VVD). „Ze waren teleurgesteld over wat we tot nu toe hadden gedaan”, zei Wiebes na afloop. Premier Rutte snapt dat de scholieren wantrouwend zijn: „Ik heb dan ook gezegd: hou ons scherp.” Dinsdagavond lieten de jongeren via Twitter weten „nog niet tevreden te zijn” en door te gaan met actievoeren. Ook willen zij na de doorrekening van het klimaatakkoord door het Planbureau voor de Leefomgeving opnieuw bij premier Rutte en minister Wiebes langskomen.