Turkije

Nieuwe arrestatiegolf onder vermeende aanhangers Gülen

De Turkse autoriteiten hebben dinsdag de arrestatie bevolen van 1.112 mensen op verdenking van betrokkenheid bij de beweging van de geestelijke Fethullah Gülen. Volgens de Turkse president Erdogan zat deze achter de mislukte staatsgreep van 2016. Gülen, die in de Verenigde Staten leeft, ontkent betrokken te zijn. Terwijl de Turkse minister van Binnenlandse Zaken een „grote operatie” aankondigde tegen aanhangers van Gulen, begon de politie in Ankara en in tientallen andere plaatsen dinsdag met de arrestatie van tientallen personen. De nieuwe arrestaties zouden samenhangen met een toelatingsexamen voor politiepersoneel. Het zou gaan om een van de grootste arrestatiegolven sinds 2016. Aanhangers van de Gülenbeweging zouden hiermee gefraudeerd hebben om greep op de politie te krijgen. (Reuters)