Minstens zeventien doden bij hotelbrand in India

De brand in de hoofdstad New Delhi is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting. Daarbij raakten ook vier mensen gewond.

Het hotel Arpit Palace waar de brand dinsdag uitbrak.
Het hotel Arpit Palace waar de brand dinsdag uitbrak. Foto Prakash Singh/AFP

Minstens zeventien mensen zijn dinsdag omgekomen bij een brand in een hotel in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi. Ook raakten vier mensen gewond, meldt persbureau AP. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting.

Zeker 35 mensen zijn uit de brand gered in het hotel Arpit Palace, waar een groot deel van de kamers gereserveerd was voor mensen die net een bruiloft hadden gevierd. De meeste slachtoffers sliepen toen de brand uitbrak. Een vrouw sprong met haar kind uit het raam om te ontsnappen aan de vlammen, beiden overleefden de val niet.

Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle. Het is nog onbekend hoe het met de gewonden gaat. Het hotel ligt in de buurt Karol Bagh, een gebied waar veel winkels en budgethotels zijn en waar veel toeristen komen.