Cao-ontduiking

FNV eist 8 miljoen achterstallig loon van TempoTeam en PostNL

De FNV dreigt Randstad-dochter TempoTeam voor de rechter te dagen wegens duizenden gevallen van cao-ontduiking bij PostNL, klant van het uitzendbureau. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van de sommatiebrief van de FNV. De bond stelt ook PostNL aansprakelijk voor de miljoenenschade. Volgens de sommatie bedient TempoTeam zich van een schijnconstructie om te besparen op loon van pakketsorteerders bij PostNL. Volgens de uitzend-cao en de eigen cao van PostNL hebben uitzendkrachten recht op hetzelfde loon als collega’s in vaste dienst. De bond eist naleving van de cao en nabetaling van achterstallig loon en overuren. De teller staat voorlopig op 8 miljoen euro. Roger Luijten, directeur TempoTeam Outsourcing, noemt de claims volstrekt ongegrond. (ANP)