televisie

Vier miljoen kijkers voor nieuw seizoen De Luizenmoeder

De eerste aflevering van het tweede seizoen van de NPO-serie De Luizenmoeder is de bestbekeken aflevering tot nu toe, meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO) maandag. De seizoensstart trok zondag zo’n 3.965.000 kijkers, uitgesteld kijken nog niet meegerekend. De vorige recordaflevering, van februari vorig jaar, werd 3.489.000 keer bekeken. Na de tv-uitzending keken nog 1,3 miljoen mensen het programma binnen een week via de digitale tv terug, tevens een record voor uitgesteld kijken, met kijkers via websites als NPO Start nog niet meegeteld. Het was daarmee de bestbekeken televisie-uitzending van 2018. Het absolute kijkcijferrecord komt uit 2014, toen keken 9 miljoen Nederlanders naar de halve finale van het WK voetbal tussen Nederland en Argentinië. (NRC)