Vier militairen overleden bij crash legerhelikopter Istanbul

Het is de tweede keer in drie maanden tijd dat een militaire helikopter neerstort in de Turkse miljoenenstad.

Hulpdiensten ter plekke na de crash.
Hulpdiensten ter plekke na de crash. Foto Erdem Sahin/EPA

In Istanbul zijn vier militairen om het leven gekomen bij een helikoptercrash, melden Turkse media. Het toestel is neergestort in een woonwijk in het Aziatische deel van de Turkse miljoenenstad. Er raakten geen burgers gewond. De oorzaak van de crash is nog onbekend.

Kort na de crash maakten hulpdiensten bekend dat de vier inzittenden van de helikopter met verwondingen naar het ziekenhuis waren vervoerd. Later bleken ze te zijn overleden. Op beelden van staatsomroep TRT Haber is te zien hoe het toestel uit de lucht valt.

Het is de tweede keer binnen drie maanden dat een helikopter van het type UH-1 neerstort in een woonwijk in Istanbul. In november stortte eenzelfde helikopter neer in de buurt Sancaktepe. Vier militairen aan boord van de helikopter kwamen toen om het leven, een vijfde raakte zwaargewond.

Gouverneur Ali Yerlikaya heeft maandag zijn condoleances aangeboden. Op Twitter noemt hij de omgekomen militairen “vier helden”. Ook andere politici betuigen steun op sociale media.