Verdachte schietpartij Oss zwaargewond aangetroffen in woning

Maandagochtend werd een 43-jarige man doodgeschoten in Oss. De zwaargewonde verdachte zou een zakelijk conflict hebben met het slachtoffer.

Maandagochtend werd een 43-jarige man doodgeschoten.
Maandagochtend werd een 43-jarige man doodgeschoten. Foto ANP/GinoPress

In Oss is de verdachte van een dodelijke schietpartij die eerder op maandag plaatsvond, in kritieke toestand aangetroffen in zijn woning. Agenten vonden hem toen zij hem tijdens een inval wilden arresteren. De politie vermoedt dat de man, een 59-jarige inwoner van Oss, heeft geprobeerd zelfmoord te plegen.

De man is in “zeer zorgwekkende toestand” naar het ziekenhuis gebracht, zegt een woordvoerder desgevraagd. Over zijn huidige toestand is niets bekend. Volgens de woordvoerder had de man de vermoedelijke zelfmoordpoging al gedaan voor de agenten het huis binnenkwamen, hij was niet aanspreekbaar toen het arrestatieteam binnenkwam.

Zakelijk conflict

De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een beschieting waarbij maandagochtend een 43-jarige man om het leven kwam. Volgens de politie hadden de verdachte en het slachtoffer al langer een “zakelijk conflict”. De woordvoerder wil bevestigen noch ontkennen dat de verdachte bekend is bij de politie. Wel achtte zij een inval nodig omdat de man vermoedelijk wapens bezit.

Volgens regionale media is het slachtoffer van de schietpartij een Turkse man. De vader van twee bestierde een schoonmaakbedrijf in de Brabantse stad en was geen bekende van de politie.

Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.