Europees verbod

Minister eist overgangsperiode als pulsvisserij wordt verboden

Minister Carola Schouten (Landbouw, ChristenUnie) legt zich niet zomaar neer bij een Europees verbod op de pulsvisserij, waartoe mogelijk op korte termijn wordt besloten. „Als het al tot zo’n verbod komt, kan dat niet zonder overgangstermijn”, zei de minister zaterdag tijdens een congres van haar partij. Pulsvissen is een in de EU omstreden methode waarbij met elektriciteit vis wordt gevangen. „Een Europa dat om politieke redenen per direct onze vissers het werken en leven moeilijk gaat maken, dat zal ik niet accepteren”, zei Schouten. Komende week wordt over een verbod gesproken. Hoe lang een overgangsperiode zou moeten zijn, wilde ze niet zeggen. Het verzet tegen pulsvisserij komt vooral van Britse en Franse kant. De methode zou slecht zijn voor het leven in de zeebodem. (NRC)