Vier doden door auto te water in Obdam

Het gaat om vier Polen die zaterdagmiddag als vermist waren opgegeven. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Brandweermensen bij de plek waar de auto in het water belandde.
Brandweermensen bij de plek waar de auto in het water belandde. Foto Lorenzo Derksen/ANP

Bij een ongeval in Obdam, Noord-Holland, waarbij een auto te water raakte, zijn vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zijn twee mannen van 21 jaar, een man van 20 jaar en een vrouw van 48 jaar en zijn allen afkomstig uit Polen. Dat meldt de politie zondagmiddag.

De vier waren vrijdagavond laat vertrokken bij een bedrijf in Obdam en waren onderweg naar hun verblijfplaats in het dorp Zijdewind, een autorit van zo’n vijftien minuten. Toen bleek dat zij daar nooit waren aangekomen, werd het viertal zaterdagmiddag als vermist opgegeven.

De auto werd uiteindelijk zondag rond het middaguur in het water ontdekt door een voorbijganger langs de Berkmeerdijk in Obdam. Hulpdiensten hebben de auto met vier lichamen aan boord uit het water gehaald.

Een team van de politie voerde sporenonderzoek uit om duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd, zo liet een woordvoerder aan NRC weten. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe lang de auto in het water heeft gelegen.

De plek van het ongeval: