In beeld

De mooiste sportfoto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert uit het enorme aanbod elke week de mooiste sportfoto’s. Deze keer onder meer schaatsen, skiën, wielrennen en basketbal.
Ireen Wüst is opnieuw wereldkampioen op de 1.500 meter. Links de Japanse Miho Takagi (zilver), rechts de Amerikaanse Brittany Bowe (brons).
Foto Matthias Schrader / AP
Skiërs aan de start van de Russische Ski Track-race, even buiten Moskou. Aan de race deden ongeveer 20.000 amateurs mee.
Foto Dmitry Serebryakov / AP
De Noorse Silje Opseth in actie tjidens de wereldbeker schansspringen in Ljubno, in Slovenië.
Foto Antonio Bat / EPA
De Amerikaanse Lindsey Vonn (midden) viert met coaches en familieleden haar afscheid van de professionele skisport met een bronzen medaille op de afdaling bij de WK in het Zweedse Åre.
Foto Francois Xavier Marit / AFP
Aanvaller Sadio Mané van Liverpool springt op voor een kopbal in de wedstrijd tegen Bournemouth op Anfield. Liverpool won met 3-0.
Foto Paul Ellis/ AFP
Kirsten Moore-Towers en haar partner Michael Marinaro doen namens Canada mee aan het Vier Continenten kampioenschap in Anaheim.
Foto Mark Ralston/ AFP
Mathieu van der Poel viert de volgende overwinning van zijn indrukwekkende seizoen. Hij won zaterdag Krawatencross in Lille.
Foto David Stockman / AFP
Otto Porter jr. (22) van Chicago Bulls op weg naar de basket in het duel met Washington Wizards in Chicago.
Foto David Banks / Reuters
Jorrit Bergsma hijgt uit na zijn tien kilometer op de WK afstanden in Inzell. Zijn race leverde hem de wereldtitel op.
Foto Christof Stache / AFP
De Italiaanse rugbyer Sergio Parisse (rechts) wint een lineout tegen Aaron Wainwright van Wales tijdens de wedstrijd tussen beide landen in het Zeslandentoernooi, in Rome.
Foto Andrew Medichini / AP
Ajax-doelman André Onana wordt verslagen door Mohammed Osman van Heracles Almelo in het eredivisieduel tussen beide clubs. Ajax verloor met 1-0.
Foto Ronald Bonestroo / ANP
Esmee Visser is op weg naar de tweede plaats op de vijf kilometer bij de WK afstanden in Inzell. De wereldtitel was voor Martina Sablikova.
Foto Matthias Schrader / AP
De Britse Gabriella Ade Onojobi in actie tijdens de 60 meter horden op de Britse indoorkampioenschappen.
Foto Andrew Boyers / Reuters
De Zwitserse Wendy Holdener tijdens haar slalom op de WK skiën in Zweden.
Foto Jonathan Nachstrand / AFP