Voetbal

Tien doden door brand op jeugdcomplex van Flamengo

Tien mensen zijn omgekomen bij een brand op het trainingscomplex van voetbalclub Flamengo in Rio de Janeiro. Het gaat om zes jeugdspelers en vier werknemers. Drie mensen zijn gewond geraakt bij de brand, die in de nacht van donderdag op vrijdag (Braziliaanse tijd) plaatsvond. Het trainingscomplex is twee maanden geleden geopend. „De kinderen van een jeugdteam van Flamengo sliepen op het moment van de brand”, zei een brandweerman tegen lokale media. Het gaat om spelers van de jeugdopleiding die niet in Rio de Janeiro wonen en daarom in een van de slaapzalen op het trainingscomplex overnachten. Flamengo had 23 miljoen Braziliaanse real (bijna 5,5 miljoen euro) geïnvesteerd in de nieuwbouw. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (NRC).