Voetbal

Franse club Nantes eert Sala met terugtrekken van rugnummer 9

De Franse voetbalclub Nantes geeft het rugnummer 9 niet meer uit aan zijn voetballers. Daarmee eert de club de overleden spits Emiliano Sala, die drie en een half seizoen voor Nantes speelde. De 28-jarige Argentijn en piloot David Ibbotson zaten in een vliegtuigje dat op maandag 21 januari boven Het Kanaal neerstortte. De twee waren op weg van Frankrijk naar Wales, nadat Sala door Cardiff City voor 20 miljoen euro was overgenomen van Nantes. Het lichaam van Sala werd donderdag uit het wrak gehaald. De piloot is nog steeds vermist. FC Nantes plaatste op de website een zwart-witfoto van Sala met de tekst ‘Emi, we zullen je nooit vergeten’. Alle duels dit weekeinde in de twee hoogste competities van Frankrijk worden voorafgegaan door een minuut applaus, meldt de Franse voetbalbond in een verklaring. (ANP)