‘Soms eet ik ’s ochtends al warm’

De gepensioneerde „liefhebber van dierentuin- en museumbezoek” Jeanne Scheurer (82) vult haar mandje vooral met groenten in de Ekoplaza, haar „vaste super”. „Ik koop alleen maar biologisch eten, het liefst ook glutenvrij.”

Waarom is biologisch eten belangrijk voor u?

„Ik wil als mens op een verantwoorde manier met de natuur omgaan en een steentje bijdragen, een heel klein steentje dan. Ook als ik bij de Albert Heijn ben, let ik erop dat de groenten en kaas die ik koop biologisch zijn.

„In mijn mandje heb ik wat knollen, een biet, een wortel, venkel, spitskool, boerenkool en een aardappel. En dan nog kokosmelk, halfvolle melk en boekweitflakes.”

Voor een groenterijk avondmaal dus?

„Niet per se een avondmaal. Ik eet op allerlei tijden van de dag. Soms eet ik ’s ochtends al warm.”

En ik zie dat de producten in de aanbieding zijn.

„Daar let ik altijd op en het bepaalt mede wat ik eet, zolang het geschikt is dan.”

Eet u ooit vlees?

„Slechts één keer per week, dan neem ik een stuk kip met bot eraan of mergpijp voor in de soep, bottensoep zeg maar. Dat doe ik alleen omdat het gezond is voor mijn eigen botten.”

De cornflakes zijn vast niet voor het diner?

„Ik heb boekweitflakes voor bij het ontbijt met melk of yoghurt. Die vind ik lekker knapperig, dat mist de rest van het eten toch een beetje.”