Tien doden door brand bij Braziliaanse voetbalclub Flamengo

Het gaat volgens de Braziliaanse nieuwssite O Globo om zes jeugdspelers en vier werknemers van de voetbalclub in Rio de Janeiro. Drie jongeren raakten gewond.

Een brandweerwagen arriveert bij het trainingscomplex van Flamengo in Rio de Janeiro.
Een brandweerwagen arriveert bij het trainingscomplex van Flamengo in Rio de Janeiro. Foto Ricardo Moraes/Reuters

Tien mensen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag omgekomen bij een brand in het trainingscentrum van voetbalclub Flamengo in Rio de Janeiro. Het gaat om zes jeugdspelers en vier werknemers van de Braziliaanse club, meldt de Braziliaanse nieuwssite O Globo. Drie mensen zijn bij de brand gewond geraakt.

De brand vond plaats in het trainingscomplex van de club, dat twee maanden geleden werd geopend. Op beelden is te zien hoe een gebouw in vlammen is opgegaan en naastgelegen bomen verschroeid zijn.

“De kinderen van een jeugdteam van Flamengo sliepen op het moment van de brand”, zei een brandweerman tegen lokale media, aldus Reuters. Het zou gaan om jongeren van de jeugdopleiding van de club die niet in Rio de Janeiro wonen en daarom op het trainingscomplex overnachten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De club, die in 2009 voor het laatst landskampioen werd, had net 23 miljoen Braziliaanse real (bijna 5,5 miljoen euro) geïnvesteerd in het trainingscomplex.

Twitter avatar OGlobo_Rio O Globo_Rio Incêndio deixa dez mortos no Ninho do Urubu, centro de treinamento do Flamengo https://t.co/xLMVY6ieIt https://t.co/HKF5eFXGCk