Opvang langdurig daklozen in huurhuis is meestal geslaagd

Het plaatsen van langdurig daklozen in huurhuizen leidt in vier op de vijf gevallen tot stabiele huisvesting. Dat blijkt uit onderzoek door het Radboudumc naar de zogenoemde Housing First-methode. Bij Housing First krijgen daklozen een huis zonder eerst de gangbare etappes van de daklozenopvang te hoeven doorlopen, zoals nachtopvang en een 24-uursvoorziening. Van 71 in de studie gevolgde ex-daklozen die in de tweede helft van 2016 in een huurhuis woonden, verbleven 57 er een jaar later nog steeds. Rekenkamers van de vier grote gemeenten uitten vorig jaar forse kritiek op de reguliere daklozenopvang.

Lees ook Na jaren op straat leven, heeft Sjef eindelijk een eigen huurwoning

Correctie (8 februari 2019): In de kop boven die bericht was aanvankelijk sprake van ‘langdurig werklozen’. Het gaat echter om daklozen. De kop is aangepast.