Morandibrug wordt afgebroken

Foto Marco Bertorello / AFP

In Italïe is men begonnen met het afbreken van de westelijke kant van de Morandibrug. Op 14 augustus 2018 stortte de brug in. Het viaduct was een druk verkeerspunt dat als schakel tussen Genua, Milaan, Turijn en Zuid-Frankrijk diende. Er kwamen bij de instorting meer dan veertig mensen om het leven en honderden bewoners van de flats onder de brug moesten worden geëvacueerd. Eind augustus bleek dat de verantwoordelijke wegbeheerder in februari al op de hoogte was van de onveilige staat van de Morandibrug. De onderhoudsdirecteur zou dit ook aan de Italiaanse overheid hebben laten weten. Het Italiaanse Openbaar Ministerie noemde in het strafrechtelijk onderzoek als een mogelijke oorzaak van de instorting dat in één van de staalkabels een luchtbel zou zijn ontstaan. Die zou de kabels hebben verzwakt. Foto Marco Bertorello/AFP