In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel beantwoordt vragen van studenten bij haar bezoek aan de Keio Universiteit in Japan.
Foto Issei Kato / Reuters
Wapens die werden ingeleverd in het kader van een speciale actie van de Rotterdamse politie en het Openbaar Ministerie. Onder de noemer 'Wapens de wijk uit' konden Inwoners van het Rijnmond-gebied slag- of stootwapens anoniem inleveren. In twee weken tijden werden 262 wapens verzameld.
Foto Olaf Kraak / ANP
Deze spijkerbroeken zijn stijf bevroren. Een inwoonster van Saint Anthony Village, in de Amerikaanse staat Minnesota, plaatste deze foto op sociale media om te laten zien hoe koud het was.
Foto Pam Metcalf / Reuters
American-football-superster Tom Brady, nummer 12 in het shirt van New England Patriots, omhelst clubeigenaar Robert Kraft bij de winst van de Super Bowl. Het team uit Foxborough won de finale van de Los Angeles Rams met 13-3.
Foto Morry Gash / AP
Herdenking op 4 februari van de mislukte staatsgreep tegen Hugo Chávez in Venezuela, op 11 april 2002.
Foto Miguel Gutierrez/ EPA
President Donald Trump kwam dinsdag naar het Capitool in Washington, om in het Congres zijn State of the Union te houden. First Lady Melania (links) kwam mee, net als twee jonge gasten: de 11-jarige Grace Eline, die aan kanker lijdt, en Joshua Trump. Het jongetje is geen familie van de president, maar wordt door klasgenootjes gepest vanwege hun gemeenschappelijke achternaam.
Foto Mandel Ngan / AFP
Deze Syrische vrouw en haar gezin zijn opgevangen in een kamp voor ontheemden in het noordoosten van Syrië, bij Al-Hol. Het gebied stond onder controle van strijders van terreurorganisatie Islamitische Staat, maar werd in 2015 heroverd door Koerdische troepen van de Syrische Democratische Strijdkrachten.
Foto Fadel Senna / AFP
Dierenverzorger Mamy speelt met twee leeuwen, die als huisdier worden gehouden bij een huis in een van de buitenwijken van de Pakistaanse stad Peshawar.
Fayaz Aziz/ Reuters
Bovenaanzicht van Kumbh Mela, het grootste religieuze festival ter wereld, dat vijftig dagen duurt en afwisselend op vier plekken langs de Ganges wordt gevierd.
Foto Uttar Pradesh / AFP
Inwoners van Rio de Janeiro hadden deze week te maken met flinke regenbuien en overstromingen die daar het gevolg van waren. Hier loopt een vrouw over straat in de wijk Botafogo.
Mauro Pimentel / AFP
Een arbeider draagt tarwestro naar de rand van de stad Jabalpur. De stad in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh geldt als cultureel centrum van het land en is bovendien een kruispunt van grote wegen die India doorkruisen. Het stro wordt gebruikt als veevoer.
Foto Uma Shankar Mishra / AFP
Deze man is aan het werk in een papaverveld in Hopong. Soortgelijke velden met bolpapaver bedekken de weiden en bergtoppen van het oosten van Myanmar. Boeren geven de winstgevende teelt van papaver – waar opium van gemaakt wordt – niet op. Myanmar is na Afghanistan de grootste producent van deze drug ter wereld.
Foto Ye Aung Thu / AFP
De Colombiaanse president Ivan Duque presenteerde deze week een nieuw plan om de nationale veiligheid en defensie te verbeteren. Bij die gelegenheid voerde de luchtmacht een demonstratie uit.
Foto Guillermo Legaria / AFP
Deze soldaten maken deel uit van de Oekraïense troepen. Ze hebben een huis ingenomen in de buurt van de frontlinie in de regio Donetsk.
Foto Oleksandr Klymenko / Reuters
Het baasje van deze drie Australische herders zal het plaatje van zijn huisdieren in de sneeuw, mét lichtgevende halsbanden, te geinig hebben gevonden om niet vast te leggen. Het was echt winterweer op de Feldberg, in de buurt van Frankfurt in Duitsland.
Foto Michael Probst / AP