Brieven

Brieven

Foto David van Dam
Foto David van Dam

Het gaat niet goed met het klimaat, maar je kunt het niet in je eentje verbeteren. Het is maar een druppel op een gloeiende plaat, zeggen ze, maar een emmer water bestaat uit heel veel druppels. In je eentje verander je een heel klein beetje. Veel kleine beetjes samen wordt iets groots. Daarom zijn veel leerlingen donderdag gaan spijbelen en naar Den Haag gegaan om te protesteren. Als de politieke leiders in de Tweede Kamer alleen maar blijven praten en geen beslissingen nemen, gaat Nederland het doel van 2020 niet halen. Youth for climate NL heeft de protestactie bedacht in de hoop dat het klimaatbeleid beter wordt, want anders is in de toekomst een groot deel van de aarde onbewoonbaar. Tegen die tijd leven de meeste politici die nu over het klimaatakkoord discussiëren niet meer. Degene die nu gaan protesteren, leven dan nog wél. Al heel lang protesteren mensen voor een veiliger toekomst op een betere aarde. Vóór deze protestacties voor het klimaat gingen jongeren protesteren tegen de atoombom en de Vietnamoorlog. Daar weer voor gingen mensen protesteren voor algemeen kiesrecht. Al die protestacties hebben geholpen, want het algemeen kiesrecht is gekomen, de Vietnamoorlog is voorbij en de dreiging van de atoombom ook. Nu maar hopen dat de dreiging van een onbewoonbare aarde in de toekomst eveneens voorbij is.


17-jarige scholier