Amazon-baas Jeff Bezos: roddelblad chanteert mij

Jeff Bezos, de topman van Amazon, heeft de uitgever van het Amerikaanse roddelblad The National Enquirer donderdag beschuldigd van afpersing rond zijn vermeende buitenechtelijke relatie. Het is een explosieve aantijging aan het adres van uitgever David Pecker, een invloedrijke bondgenoot van president Trump.

In een opzienbarend blog schrijft Bezos dat de uitgever van The National Enquirer, American Media Inc. (AMI), heeft geprobeerd hem te chanteren met „intieme foto’s” die hij zou hebben gestuurd naar de voormalige tv-presentatrice Lauren Sanchez.

Volgens Bezos eisten vertegenwoordigers van AMI dat, als hij niet wilde dat de foto’s worden gepubliceerd, hij een „onjuiste openbare verklaring” zou afleggen dat verslaggeving over zijn vermeende affaire met Sanchez in The National Enquirer niet politiek gemotiveerd was. Bezos, ook de eigenaar van krant The Washington Post, meent dat er wel politieke redenen achter zitten.

De 55-jarige Bezos, de rijkste man ter wereld, en zijn echtgenote Mackenzie kondigden in januari hun echtscheiding aan. Kort daarna publiceerde The National Enquirer intieme sms-berichten tussen Bezos en Sanchez. Bezos stelde op eigen kosten een onderzoek in naar de vraag hoe de tabloid aan de berichten was gekomen. (NRC)