Rechter verklaart islamitische hogeschool failliet

De hogeschool van de Stichting Europe Islamic University of Applied Sciences in Rotterdam is dinsdag door de rechter failliet verklaard. Dat bevestigt curator Marcel Windt. Drie leerkrachten en twee andere personeelsleden hadden via hun advocaat om het faillissement gevraagd, omdat ze samen nog ruim 100.000 euro aan salaris tegoed hadden. Minister Van Engelshoven (Onderwijs, D66) dreigde in november nog met intrekking van de accreditatie van de school. Er was onduidelijkheid over de financiering en het bestuur van de instelling.(NRC)

Correctie (7 februari 2019): In een eerdere versie van dit stuk werd vermeld dat niet de hogeschool van de Stichting Europe Islamic University of Applied Sciences failliet is gegaan, maar de hogeschool van de Stichting Islamic University of Applied Sciences (IUR). Dat was een fout: de IUR staat los van de Stichting Europe Islamic University of Applied Sciences en is niet failliet gegaan.